
Aquest diumenge vaig fer una de les voltes que més m’agraden de fer per Andorra, amb esquís. És una matinal ràpida i contundent: 1.345 metres de desnivell positiu i 2 hores 50 minuts de feina. Combines les transicions, grampons i alguna baixada exigent.
El punt de sortida es el pàrquing del Puntal. Ha on aparquem per anar a la vall de Sorteny i a la vall de Rialb. Nosaltres prenem la direcció de la vall de Rialb. Passem el refugi i al fons de la vall girem a la esquerra i ja veiem la Font Blanca (2.903 metres) i la marcada canal Carnissera. Estem de sort i ja tenim un grupet de persones que estan obrint traça. Sort, es un dir perquè, el meu company tant sols veurel’s es posa a un ritme inhumà. El tema està que volem practicar la rapidesa de treure i posa grampons, així doncs a l’arribar al con final fem la pràctica i acabem la canal amb els grampons als peus. Els darrers 150 metres fins el cim els fem amb els esquís als peus i dirigits per un fort vent.
Una baixada ràpida, per una neu mitg transformada fins a l’entrada d’ una canal, molt ampla, més a la dreta de la Carnissera ens porta al peu de la portella del Besalí. Pujada ràpida fins la Portella i aquí tornem a posar-nos els grampons i pugem al cim del Besalí. Canvi grampons, esquís i una baixada per una neu dura fins a la Portella i direcció a la vall de Rialb per retornar la cotxe.
Una sortideta molt maca
Guapa la Carnissera! la vam fer fa un parell de setmanes amb neu pols, no l'havia fet mai, quina disfrutada!
ResponElimina