dissabte, 25 d’agost del 2007

CAMARASA. SECTOR LA PERA

Agulla i sector la Pera


Cotxe, 120 quilómetres, 1hora i vint minuts. Aquesta és la distància que tenim per anar d’Andorra fins a Camarasa.
El cert és que fins avui, sempre que havia agafat la carretera que porta a Camarasa era per anar a fer via llarga a Terradets, Roca Regina…però avui gràcies a unes ressenyes que em va passar l’Albert Cortés (un tio encantador) m’estranarè a l’esportiva d’aquest sector.

Estranyament, trobem el sector súper ràpid (el nanu i jo). Per norma sempre em lio. Però aquí és molt evident, i està a cinc minuts del cotxe !!!.
El lloc és guapo. És un passadís de 2,5 metres d’ampla per uns 30 ó 50 metres de llarg amb unes parets a banda i banda de 30 ó 45 metres d’alçada. Estàs tot el matí i la tarda a l’ombra. Al migdia tens dues horetes de sol i torna l’ombra. Els equipadors s’han fet un curro important. Totes les vies tenen el nom posat. Sigueu curosos i respecte-ho el lloc.



L’Albert m’havia recomanat una colla de vies. Amb el Bernat decidim escalfar a un 6a+ molt recomanable “xixi parc”. La roca ens recorda el Montral, de color gris i amb forats. Escalada vertical els seguros posats ha hon toquen (24 metres de via 9 seguros).
Seguim per un 6b que és una de les estrelles del sectors Dancing trip. 25 metres de placa amb forats… Finalment ens decidim a agafar el brau (toro) per la cornamenta (banyes) i ens possem a un 6c/+ (crec 6c+). Finet de regletes. Important fer una bona lectura de via. 18 metres de bona via. És la Cara de Poker (no us la podeu perdre). Bona via per practicar a vista.
Com que el nanu ha de fer més grau ens posem a un 7a (Palermo). Una via difícil a vista. Amb uns moviments claus. Jo li faig dos pegues i em caic just al final, quan s’ha d’aguantar a uns passos de nyapes. El nanu s’ho treu al segon pegue. Fem un altre 6c no gaire bonic (tralara) i per acavar un molt bonic 6b+ de placa amb forats amb un pas clau i dur a l’entrada de la reunió.




Aquí i teniu més fotillos .


En definitiva un lloc MOLT RECOMANABLE. Amb el nanu ja em dit que hi tornarem. Ens han quedat algunes vies, que pinten molt be, per fer.
Un cop més felicitar als equipadors.


Salut i sigueu feliçment revolucionaris.