dilluns, 24 de desembre del 2007

PERLES I OS DE BALAGUER



Aquest cap de setmana tenia de venir la fi del món, molta neu i molta aigua...Doncs be pel Pirineu ni gota d’aigua, ni una bolba de neu i per l’oest de Catalunya si a o no fa igual...En definitiva un cap de setmana de sol, fred si, però sol.

El dissabte amb el nanu ens decidim baixar a Perles. Volem (vol anar a) fer un 7b que es diu Frederic Balsara una via de dos llargs. El primer 7b i si l’empalmes tot 7c. Ell vol provar el 7b. Està situat al lloc ha on hi ha totes les vies dures, Al Pont de l’Arc, a l’Arcada, al Cony de la Geganta i com diuen els locals a la Figa de Deu...En fi aquí hi ha bones vies la majoria dures a molt dures, entre elles destaca, com no Esclatamaster un 9a confirmat.




Esclatamàsters
Nosaltres escalfem al sector del camí fem tres vietes un 6b i dos 6b+ (jo serà tot el que faré, prescripció mèdica). Pugem cap al arc. El primer pegue que li fot va a vista passant cintes i es cau a una xapa de l’erre, un pas d’espatlla amb la dreta per anar a un creuat amb l’esquerra i peus en adherència (un pas dur diu). Fins aquí anat força be. La via te una primer secció tècnica de nyapes, un segon tram més físic, el pas dur creuat i aguantar-li fins l’erre. Acaba de muntar-la i s’ho mira. Li fot un segon i un tercer pegue i sempre es cau al mateix lloc...Noi, és tard son les quatre i vint i si amb vint minuts reposes pots fer un altre tiento i prou que fot fred i es fa fosc. Em diu que d’acord; que si posarà amb una altre mentalitat d’anar fent fins on pugui i la desmunta. A les cinc menys vint si fot, i entre crit i crit, remades, brams i gemecs a les cinc arriba a la erre. Ha encadenat Frederic Balsara al quart pegue i en el dia. Molt be nanu !!! Està feliççççççç.

A la nit mirem el temps (de fet és igual no l’encerten mai) i pensem que farà bo a l’Oest de Catalunya. Ens fem un truc amb col·legues de Sabadell i quedem a les 10 a Os de Balaguer. La guia diu que a les parets sud i fa sol tot el dia, la cosa no es ben be així si més no ara al desembre. A les dues primeres parets, Ryobi i l’Heretge, hi ha ombra tot el dia. A la resta tens sols fins les quatre, quarts de cinc. Ens un bon lloc amb una escalada xula i de vies llargues. Algunes més tècniques i d’altres més físiques.





Nosaltres vàrem fer Self Control (6b) Segura Viudas (6b), vies molt xules però a l’ombra amb un fred a les mans... desprès vàrem passar al sol i vàrem fer L’Esperó del Nico un 6b tècnic. Aida un 6b+ que és un 10 de via s’ha de fer, te de tot i és perfecta. La via de la seva esquerra El Ball del Vent un 6c maco amb una entrada a l’erre dura, val la pena. La Mar i el nanu varen fer un 7a de nyapes però maco La Poca Cosa (el nom ja ho diu) i un 6c que diuen que també és molt guapu que és diu El Rovelló de Tardor. Ells dos varen provar un 7a que és el Sostre dels Vilars i diuen que no val la pena, pas de bloc a la sortida del sostre.
En definitiva un bon lloc per buscar el sol i fer unes bones vies...Bones festes !!!!