dilluns, 16 de març del 2009

FONT BLANCA I COMA PEDROSA. ESQUIADES PRIMAVERALS



Sol, calor, neu primavera i cims de cinc estrelles.
Aquest ha estat el meu cap de setmana.
El dissabte desprès de deixar al nanu a Gran Valira (és un majara del Free style) encaro la carretera direcció Sorteny. A les deu ja tinc els esquís als peus...estic neguitós. Vull fer el Besalí i el Font Blanca per la val de Rialb i fer el mateix retorn. Uns 1.300 metres de desnivell +. Em costa un infern agafar el ritme tinc els pernils rebentats del tute de la setmana. Tinc la sensació que vaig molt lent, però el rellotge no m’enganya i m’he plantat al cim del Font Blanc força ràpid. La neu està excel·lent i bones vistes. Estic sol al cim...Però avui es un dia de romeria. Comença a arribar gent. Marxo. Trec pells i una baixada ràpida hem porta a sota del coll de Besalí, posso pells i encaro la tornada cap a la vall de Rialb. La neu primavera i la calor em fan baixar ràpid al cotxe son les 12 i 20 i ja tinc el dia fet.


El diumenge no sortiré sol, he quedat amb l’Enric per fer el Coma Pedrosa. Com que la calor apreta molt decidim anar d’hora per evitar possibles ensurts.
Pujarem per les pistes d’Arinsal, farem el Port Vell, la Portella de Sanfons, Una baixadeta per encarar el Coma Pedrosa i farem el mateix retorn.






Comencem a les 8 i 15. La veritat es que la temperatura ja es alta, però es puja be. Anem xerrant de tot i de res. Coses típiques; entrenaments, curses, cims, les dones.... A l’arribar a la collada de Sanfons veiem l’enorme placa que tot just fa una setmana va enganxar a dos nois. Fa impressió i respecte. Decidim anar per feina, per evitar les hores de més sol. Hi ha forces plaques de vent. El tram final al Coma el fem amb grampons. El vent ha fet molta feina i l’ha deixat molt pelat i amb els primers gels del mes de novembre. Tota la neu està al fons de vall o als colls del davant. Tot està guapísim.
Un paravent, el casc i baixem esquiant des del cim... Neu brutal a partir de l’estany Negre.
Encarem amb precaució i buscant la nostra millor lògica la Portella de Sanfons...Fora pells i una bona diagonal i ja som al Port Vell....Deu minuts i al cotxe. Perfecta és l’hora del vermut....



Acabem de fer 1.550 metres de desnivell+. Molt bones sensacions.
Un bon cap de setmana amb una bona acumulada de metres.
Ara toca començar a corre
Salut



Panoràmic des del Coma Pedrosa