diumenge, 9 de desembre del 2007

SETÈ GRAU A COLL DE NARGÒ I PERLES

Roulote de gitanot 7b (seqüència parcial)

El peke tenia de començar a tontejar amb el 7b i vàrem decidir fotre un “tientu” a un 7b que hi ha gent que diu que és 7a+ i hi ha qui diu que és 7b. De fet d’origen era un 7b. Desprès de fer-lo diferents cops alguna penya decideixs deixar-lo a 7a+ , d’altres insisteixen que és 7b… La via es la pelota vasca al racó tranquil de Coll de Nargó. Un bonic lloc,evidentment tranquil i amb vies llargues (25-30 metres) de continuitat i d’aquelles que ti has de possar be… Som quatre: El nanu Bernat, el jove David Belmonte i dos de més grans el “tala” i jo. Dos de Sabadell i dos del Pirineu. Les parelles queden ràpidament fetes, qui ho endivina?. Ells a lo seu i nosaltres ens barallarem a uns quants 6b+ i algun 6c decotat a 6b+, renoi amb les decotacions !!!!. Un deu per un 6b+ que es diu los forestarillos del copon i guapus el 6cs decotats…Bololoco i Aparta’t si us agraden les asegurances a cada dos metres no els feu, però seria una pena, els seus “alejes” estàn ben posats, he,he,he.

Panoràmica de Coll de Nargó
El David monta la pelota vasca i es cau força amunt. El nanu Bernat al primer pegue cau dues vegades. Els tios son hipermegatranquils (ho deu donar l’edat i les compes). S’agafen el seu temps... xerrent de lo seu, beuen, mengen tranquilament… En definitiva, s’agafen el seu temps. Li foten el segon pegue. Pel que es veu la via te tres seccions dures i el David cau a la segona secció. Ara li toca al nanu i li surt be, l’encadena al segon pegue…Està feliç, feliç… Donem ànims al David i aquest tercer pegue és el seu pegue bo….Quin dia tant bo al sol de Nargó !!!. No ser si a partir d’ara que un nen de 13 anys l’ha encadenat al segon pegue confirmaràn que és 7a+. Per cert les ressenyes les podreu trobar al Bar Tahussa de Coll de Nargó. La gent de l' Unió Excursionista de la Seu han fet una gran feina i les han tornat a recopilar totes perquè, nosaltres, els escaladors les podem utilitzar que no ROBAR com va passar aquest estiu. Felicitats per la gent de la Seu



El diumenge s’ha de seguir tontejant amb el 7b. Aquest cop en busquem un que no hi hagi dubtes. Que sigui un 7b reconegut. Anem a Perles a la cova ha hon hi han les vies “dures” i amb el grau confirmat. La via triada es Roulote de gitanot un 7b tècnic, lleugerament desplomat, amb una mini xorrera d’inici, amb moviments dinàmics, amb llançament inclòs, bloquejos llargs…un 7b. El Bernat avui farà parella amb el Patrick i jo farè trio amb les noies, (digue’m tonto). Això està be, perque elles en son tres i em faig un fart de fer vies, pobre espatlla…però com que una de les noies és la meva fisio jo tiro. Ella ja m’avisa; “tens el tendó molt, però molt inflamat, al final se’t trencarà…” I jo he fet deu vies del V+ fins el 7a (per poc no em surt)… Quin dia tant guai.
I el nanu? Doncs barallant-se amb la roulot i el gitanot. Al primer pegue cau dos o tres cops. El llançament no li surt i l’entrada a la erre li queda molt lluny… Baixa i diu “si no es avui el proper dia”. El Patrick que està fortísim li surt al segon pegue..i el nanu li fot un segon pegue i es cau al llançament. El Patrick li explica un altre mètode. Se l’estudia i li surt, però l’entrada a la erre ¿…? Un misteri. Baixa tranqui i content. Que Bernat li fotaràs un altre? Siiii, m’espero exactament una hora (tot metòdic). La resta anem fent..Passa l’estona i se sent una veu: quina hora és?. Un quart de cinc. Les quatre i quart? Siiii Bernat un quart de cinc. Vale!!! Patrick em pilles? I sense més històries si fot (el tiu tant tranqui). Fa els moviments d’abaix, el mà peu, el bloqueig i arriva al llançament ni s’ho pensa, raca i el pilla. Be nanu, tranqui…l’última secció, entrada a la erre, s’ho mira pilla les presses que toquen i xapa !!!! iuuuuuuuuuu.
Ara està confirmat un 7b al tercer pegue. Algú el decotarà ????.
La sèrie de les fotos és del primer intent, desprès la càmera es va morir….