dimarts, 11 de maig del 2010

Pensa localment actua globalment....



Ahir mirava les noticies per la catalana i res, ni piu.
Que si l' IBEX 35 (tots entretinguts), que si el Constitucional (espai nacionalista), que si la diagonal de Barcelona (cinc minuts de provicianisme), que si el Barça (borreguisme col·lectiu)...
I la BP? i el petroli? I els 800.000 de litres diaris de petroli que van a parar al mar? I l'impacte mediambiental? Doncs res de res. La veritat és que no ho vaig entendre. No vaig entendre que durant 35 minuts de noticies més 10 minuts més del "putu" temps no diguessin res de la BP, una mega multinacional que esta col·laborant a trinxar una miqueta més el planeta. Els compra?
Doncs aquest matí, miro per Internet alguns diaris digitals: El País ¿...? La Vanguardia ¿..? El Diari d'Andorra ¿...? i el Periòdic d'Andorra ¿..? I cap ni un res de res... La taca de greix no existeix. Molt bé !!!!
Però menys mal que remenant per Internet pots estar "una miqueta" informat. I llavors ens queixem de que hi ha països que no tenen llibertat d'informació. I a nosaltres, què ens fan?
A banda de que ens estem carregant el món, ens manipulen les informacions com ells volen i ens donen les noticies com ells volen i la immensa majoria traguem i anem fent... Futbol, basket, Ferrari, estatut.. I tots tranquils i cap a casa.

Des del dia 20 d'abril que la plataforma petrolera es va ensorrar. I van morir 11 treballadors i tres dies després, el 23, va començar a deixar anar 800.000 litres diaris de petroli a mar obert. Fem números ? I els mortals del món fins la setmana passada no en sabíem res de res...Quina pena que em fa tot plegat.
Les noticies que ens passen els mitjans oficials tant sols ens diuen que els bancs de pesca d'una part dels EUA corren perill. Ok. I les especies marines? i les aus? i com afectarà tot plegat a l'ecosistema?
Ens estem carregant el planeta i a sobre ens manipulen com i quan volen...
Menys mal que encara ens queda roca per escalar.