dilluns, 8 d’octubre del 2007

PERLES. SECTOR DELS ROURES. PRIMERA PART


Bones gent, un altre cap de setmana esfumat. Ha estat un cap de setmana d’aquells amb moviment, però ja està bè. Running, escalada familiar i campionat d'Espanya d'escalada a Terrassa.
Tot fantàstic i molt bones sensacions

L’escalada familiar la vàrem fer ha un dels millors sectors que es pot practicar a l’Alt Urgell. Perles i en concret al sector dels Roures:

Aquest és un sector dels que podríem dir-ne nous (de fet hi he vist vies noves). És una creació d’en Joan Belego. És un mur que es veu perfectament des del poble. Està exactament a 150 metres de desnivell del cotxe i amb uns 20 minuts hi arribem. Agafem l’inici del camí per anar a tots els sectors i de seguida girem a la dreta per passar (per la vora) d’un camp d’ofals, al final d’aquest ens dirigim cap a l’esquerra. Ja veiem les fites i tota l’estona tenim les parets al nostre davant. El camí està força trepitjat i és molt evident. Arribem directes al sector.
Peus de vies majoritàriament excel·lents. Noms i graus a totes les vies. Parabolts. I tot molt net i cuidat. Sigueu-ho curosos i no deixeu deixalles, ni tant sols les humanes. Hi ha alguns fumadors que deixen les burilles dels cigarrets, tampoc costa res agafar-les. Els graus de les vies no piquen gens... I la llargada no passen dels 15 metres. Vies sobre un calcari excel·lent de regletes i cantos.
Per passar-vos les ressenyes l’he divit amb: esquerra , del mitg, del mitg (I) i dret. Avui us passo els dos primers. Encara que un cop a lloc és molt fàcil trobar-ho tot. Repeteixo que tot està marcat.

Vies més recomanades:
Petit Príncep (6a)
Congost (6a+)
Bonjours (6b)
Ducat (6c)
Le gran Escofier (7a)

Be gent a disfrutar-ho....










Sector esquerra:1. Arrelats 7a. 2. Brincaires 7a+ 3. Kèfir (projecte) 4. Ninfes 7b

Sector del mitg:5. Eira 7a 6. Piruetes 6c 7. Me-Me 6a (+) 8. Bultó 6a+ 9. Bonjours 6b 10. Congost 6a+ .11 Petit Príncep 6a+ 12. Gorgue 6a