dilluns, 24 de desembre del 2007

PERLES I OS DE BALAGUER



Aquest cap de setmana tenia de venir la fi del món, molta neu i molta aigua...Doncs be pel Pirineu ni gota d’aigua, ni una bolba de neu i per l’oest de Catalunya si a o no fa igual...En definitiva un cap de setmana de sol, fred si, però sol.

El dissabte amb el nanu ens decidim baixar a Perles. Volem (vol anar a) fer un 7b que es diu Frederic Balsara una via de dos llargs. El primer 7b i si l’empalmes tot 7c. Ell vol provar el 7b. Està situat al lloc ha on hi ha totes les vies dures, Al Pont de l’Arc, a l’Arcada, al Cony de la Geganta i com diuen els locals a la Figa de Deu...En fi aquí hi ha bones vies la majoria dures a molt dures, entre elles destaca, com no Esclatamaster un 9a confirmat.




Esclatamàsters
Nosaltres escalfem al sector del camí fem tres vietes un 6b i dos 6b+ (jo serà tot el que faré, prescripció mèdica). Pugem cap al arc. El primer pegue que li fot va a vista passant cintes i es cau a una xapa de l’erre, un pas d’espatlla amb la dreta per anar a un creuat amb l’esquerra i peus en adherència (un pas dur diu). Fins aquí anat força be. La via te una primer secció tècnica de nyapes, un segon tram més físic, el pas dur creuat i aguantar-li fins l’erre. Acaba de muntar-la i s’ho mira. Li fot un segon i un tercer pegue i sempre es cau al mateix lloc...Noi, és tard son les quatre i vint i si amb vint minuts reposes pots fer un altre tiento i prou que fot fred i es fa fosc. Em diu que d’acord; que si posarà amb una altre mentalitat d’anar fent fins on pugui i la desmunta. A les cinc menys vint si fot, i entre crit i crit, remades, brams i gemecs a les cinc arriba a la erre. Ha encadenat Frederic Balsara al quart pegue i en el dia. Molt be nanu !!! Està feliççççççç.

A la nit mirem el temps (de fet és igual no l’encerten mai) i pensem que farà bo a l’Oest de Catalunya. Ens fem un truc amb col·legues de Sabadell i quedem a les 10 a Os de Balaguer. La guia diu que a les parets sud i fa sol tot el dia, la cosa no es ben be així si més no ara al desembre. A les dues primeres parets, Ryobi i l’Heretge, hi ha ombra tot el dia. A la resta tens sols fins les quatre, quarts de cinc. Ens un bon lloc amb una escalada xula i de vies llargues. Algunes més tècniques i d’altres més físiques.





Nosaltres vàrem fer Self Control (6b) Segura Viudas (6b), vies molt xules però a l’ombra amb un fred a les mans... desprès vàrem passar al sol i vàrem fer L’Esperó del Nico un 6b tècnic. Aida un 6b+ que és un 10 de via s’ha de fer, te de tot i és perfecta. La via de la seva esquerra El Ball del Vent un 6c maco amb una entrada a l’erre dura, val la pena. La Mar i el nanu varen fer un 7a de nyapes però maco La Poca Cosa (el nom ja ho diu) i un 6c que diuen que també és molt guapu que és diu El Rovelló de Tardor. Ells dos varen provar un 7a que és el Sostre dels Vilars i diuen que no val la pena, pas de bloc a la sortida del sostre.
En definitiva un bon lloc per buscar el sol i fer unes bones vies...Bones festes !!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest xaval no te limits. Bon Nadal per tots.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Felicitats al teu "nano" i a tú per la part que et toca, m'han agradat molt les fotos, es nota que n'has tirat unes quantes...la del sostre amb la Mar i el nanu molt bona, quanta expressió en una imatge!
Bones Festes!

Xavi ha dit...

Hola Isidre, guapes les fotos (com sempre). El Bernat està "que se sale", que diuen. Apa BONES FESTES i el proper any més roca i més grau (a poder ser, clar).

Antoniu ha dit...

Bon Nadal i sobretot molt bon any per a tu i pels qui t'estimes.

FLIPADITS ha dit...

Bon Nadal, i cullons amb el NANU.
Au al lloro i no acabis massa fart¡¡

isaki ha dit...

Primer de tot Bon Nadal i el Nanu ja es pot demanar pels Reis un 7c per què esta imparable, enorabona !!!