dilluns, 4 de juny del 2007

Les Calanques


Anar a escalar a les Calanques , va ser una casualitat el temps ens hi va portar. Meteo France, no sol equivocar-se i marcava molt mal temps a la Jonte. És a dir a darrera hora canvi de plans.
El primer dia varen anar a escalar a un sector que està tocant al mar, en Vau, una caleta guapísima d’aigua de color turquesa i transparent amb una roca d’un calcaria blanc i abrasiu. Vies de graus molt variats i vies curtes i de llargues. Un lloc preciós. Per arribar-hi has de deixar el cotxe aparcat a 40-45 minuts de la cala (les Calanques són parc natural). Aquí ens vàrem dividir les noies per una banda (Marta, Mercè i Ester) i el Patrick i jo cap a una altre. Fem unes vies de 6a, 6b i 6b+ per escalfar i tot seguit anem a un 6c a la vora de l’aigua molt i molt guapo. Seguim escalant per 6b’s-6b+ i acabem trinxats. Les noies no han triomfat massa. Resulta que els seguros allunyen molt (tot químics perfectes). Hi han autèntiques excursions entre punt i punt (és França).
Amb el Patrick em vist unes vies llargues que hem decidit anar-hi l’endemà. Les tres Santes faran una excursió llargues per les Calanques.
Les vies són La gamma (6a,6b+,6c,5 i 6a) i Pilier droite du couloir du milieu (5+, 6c i 6b). Les dues molt xules però la primera és impressionant. Una via oberta l’any 1964, reequipada tota amb químics. Que a mesura que puges desploma més i més i al final escales sobre el mar...Fantàstic !!!!.
L’últim dia fot un vendaval de mistral i anem a un sector que és diu Morgiu i aquí fem un munt de vies de tots els nivells acabant a un 7a molt plaquero i tècnic però que val molt la pena.
Ja ho sabeu si teniu quatre o cinc dies i voleu combinar escalada i mar les calanques és una molt bona opció teniu més de 2.000 vies per triar de tot els nivells, sobre un calcari excepcional. Això si “coco” pels alejes i molta pell als dits...
Salut i a passar-ho be.
Al Poble de Cassis o qualsevol quiosc trobareu la guia feta per la federació francesa de muntanya

1 comentari:

Antoniu ha dit...

Xavalin... amb la foto ja ho has dit tot. Cullons quin paradis, solete, aigua cristalina, esport...

Mentrestant aquí feia un dia de gossos.

Ens veiem puta!