dilluns, 15 d’octubre de 2007

DEMASIADO LEJOS PARA IR ANDANDO 6b 200 MTR. Les Bagasses. Terradets
Desgraciaossss bajaros de ahí.... Bonica frase per començar un post. Però es que ahir mentre estava escalant a la paret de les Bagasses, Terradets, un “pajaru” que passava en cotxe ens o va dir. Boniques i entranyables paraules que feia anys que ningú em cridava, malgrat això un cap de setmana 10.

Ahir finalment vaig fer via llarga.
La paret: Les Bagasses a Terradets.
La via: Demasaiado lejos para ir andando 6b (diuen V+ obligat)
El company: El nanu, 13 anyets plens d’il·lusions energia i valentia.

Aquesta via va ser oberta l’any 1987. A mi em va pillar en plena època fanàtica de Terradets. L’estiu de l’any 1988 la feia per primer cop amb el meu company Jordi. La vaig repetir el passat mes de maig del 2007 (19 anys més tard !!!!). I ahir ens i vàrem penjar el Bernat i jo.
És una molt bona via. Divertida, plaquera i per ser les Bagasses força ben equipada (11 cintes). És barregen spits amb algun parabolt. Les reunions ben equipades amb espits.
La graduació és de 6b i diuen V+ obligat. Crec que obligat ben be 6a. Hi ha un pas al 6b que ho has de tenir clar.

A les nou en punt estàvem al pàrquing de Terradets. Mig clapats i gelats de fred. En aquesta època ja fot rasca. Fem temps, parlant de la paret, de si ell farà de primer. De moment dubte, però diu que el primer llarg segur. Preparem els trastos i a les deu ja estem, encordats. Hem decidit que ell farà el primer llarg de IV+ 15 metres i tres cintes. El puja súper be, amb tranquil·litat. La roca està gelada. Jo faig el llarg de 6b, és un llarg tècnic i molt gupauuu. Res a veure amb els 6bs que et trobes normalment.. El següent de V i poc protegit el Nanu em diu si el faig jo. Cap problema tiro amunt. Quan ell arriba a la reunió ens toca el sol !!!! Falten deu minuts per les dotze. Ara be un llarg espectacular de 42 metres i 6a. Em mira i diu que el fa ell. Amb interrogant em pregunta i si em “ginyo”?. Tranqui que això no passarà, ja ho veuràs. I ell tot valentot se’l treu súper be. ës amb el 6b el llarg més bonic de moviments, guapu, guapu (42 metres de llarg i 10 cintes). Molt be xavalín. El següent un bonic 6a+ de 20 metres, amb un parell de passos fins. Ara be un llarg espectacular V+ de 40 metres i poc equipat. Bonic, bonic... Bústia darrera bústia amb un calcari increïble quina disfrutada !!!. L’últim rebot de roca que ens porta a la falsa feixa de V+ el fa el nanu. Son les 2 menys deu del migdia....Quina canya poder tenir de parella de paret al nanu. De lo millor que he fet mai. Felicitats XAI !!!!.


El Bernat fent el tercer llarg (a dalt) i negociant el cinquè llarg (a sota)

Via molt, molt recomanable.
Si amplieu la foto veureu be la via.
Apali salut.
Recuperant forces a l'Alberg de Cèllecs

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Reconec que m'has fet una certa enveja, fa tant temps que no vaig a Terradets !

Albert ha dit...

Quina enveja Xaval. Poder fer una vi llarga i a sobre amb el teu fill, aixó ja és el somni de qualsevol escalador (que tingui fills, evidenment). A més, ara ja saps que si no tens ningu per sortir el finde, li pots dir al nanu:"Tio, o vens amb mi a fer tapia o et quedes sense paga semanal" no? Felicitats.

FLIPADITS ha dit...

OI tant¡ estic d'acord amb l'Albert.
En PUIAL diria la mítica frase: "ARA JA EN PUC MORIR"(Deu no ho vulgui).Ah
Posa't el pitet i no per el vi si no per la babeta

Anònim ha dit...

^^ nice blog!! ^@^

徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信社,徵信社,徵信,