dimarts, 2 de setembre de 2008

LA CAPRICCIOSA 240 mts (6a). DE GRANIT ANDORRÀ

A Andorra no tot és sucre poc refinat, ni güiski, ni tabacu, ni ipods, ni perfums enganxosos, ni pastis pels francesos o pistes d’esquí descomunals....

No? Doncs, no. També si escala; vies llargues, esportiva, alpinisme, gel i golouttes a l’hivern, esquí de muntanya....

...El divendres a la tarda per sortir de la monotonia i començar a tornar a fer llargs, quedem amb el Patrick, per fer una vieta llarga, ràpida, fàcil i bonica.
Via Capricciosa (6a), al Solà d’Enclar (Santa Coloma, Andorra la Vella) 240 metres ben buscats dins d’aquest caos de granit. Oberta l’any 99, amb parabolts. Via a prova de bomba. Tant sols heu de portar deu cintes i material per les erres , per fer els nous llargs de la via. Tota rapelable, però la baixada és fa ve per una tartera que ens porta al camí de l’inici amb 10-15 minuts. Aquí la ressenya.
El Patrick i jo ens i vàrem estar tres horetes, navegan per un granit excelent.

La via comença per una diedre molt marcat (a cinc minuts del cotxe, pàrquing del cementiri de Santa Coloma) i la primera reunió l’heu de fer al costat d’un bon arbre. No és perdedora, tan sols heu de seguir els parabolts. Al llarg tres trobareu una primera erre, seguiu més amunt i en trobeu una altre que és millor fer-la. La R-4 te una R-4 bis (un llarg de 20 metres al mig d’un bosquet, buscar-la un pel a la esquerra). De la R-5 a la R-6 és fàcil però un cop feta la placa/diedre seguir una miqueta més amunt i passeu a la banda dreta (fàcil) per trobar la erre.


Això si baixant, podeu anar a fer el guiri i deixar-nos alguna pela, per alguna botigueta que tenim pel País (que la cosa està muy mal)...i si no voleu fer el turista us recomano a fer unes tapetes al bar las Vegas a Andorra la Vella al carrer de la Sardana i si no a Sant Julià al bar Rosses (no se l’adreça però pregunteu-ho i us indicaran) No deixeu de provar el Ribeiro o el vino turbio.

Salut gent i us esperem...que no tot es formatge ni sucre.

11 comentaris:

Edu ha dit...

Isidre,
A part del whisky, el formatge i el sucre, tots sabem que et tenim a tu i al teu nano.

Suposo que hi fa falta un xic de marketing amb les zones d'aqui dalt

Isidre ha dit...

Tens raó...Gent tancada de muntanya que no han volgut o sabut explotar el tema...
En fi.
Merci

SEVIDE ha dit...

Una qüestió quant a la graduació: 6a "normal" o 6a equiparable per exemple als 6a d'Engolasters (que jo vaig trobar massa durs per aquest grau)?
Merci

Isidre ha dit...

El grau d'Andorra és força autòcton...és veritat. Però crec que el llarg de 6a, és 6a tècnic de granet, a maldades podries fer Ao però el V+ son obligats (molt factibles). És una via asequible de debó.

Gatsaule ha dit...

És una via que em va deixar un molt bon record, però jo no l'aconsellaria encara, hi fot una bona calda ! Ideal a l'hivern.

Percert, això del granet és el que surt a la cara dels adolescents, la roca és granit, aquí i a Andorra !!

No t'ho agafis com a cosa personal, però és una errada molt estesa i a veure si entre tots ajudem a millorar-ho....

Isidre ha dit...

Gatsaule, d'acord amb el granit. Però no amb la calor. Nosaltres la vàrem fer divendres a la tarda i vàrem entrar a les 16h. I està a l'ombra....
Salut. Per cert tu i jo ens coneixem

marc ha dit...

Realment molt recomanable per a combinar amb una escapada consumista. La Banzai, pero, és mès maca.
Per cert, no es diu "granitu"?
salut

Gatsaule ha dit...

Bé, d'acord amb tu si era a la tarda, que alló està ben orientat a l'est !

Ens coneixem ? Potser si...., però no hi caic. Potser és que tinc les neurones gastades de tant estar-me a casa !

Isidre ha dit...

Gatsaule, fes memòria hem fet esqui de muntanya junts per Andorra, potser fa 10 anys..Amb la Marta Montmany.
Ara, si?
Isidre

Anònim ha dit...

Ep Isidre, com ha acabat aquell sector d'esportiva que havieu començat a dresbroçar l'any passat ???

Albert. Lleida.

Gatsaule ha dit...

Isidre, ha, ha, ha ! Brutal !! Ja sé qui ets, recordo que féieu la parella ideal !

Què petit que és el món....

Jo encara hi estic molt en contacte, i segueix igual !