divendres, 4 de maig de 2007

HOMO SAPIENS SAPIENS


Avui d'escalada poc una mica de filosòfia de la vida. Ahir parlant amb una nova companya de la feina (una crak de l'informàtica) li explicava que jo a casa no tinc ni ordinador, ni video, ni dvd, que fins fa un mes tenia una tele sense mando a distància i de tant sols 6 canals, que tot i ser fotògraf profesional no tinc càmera digital...Va al·lucinar i em va dir si vivia a la prehistòria. No és això...Tinc aquest blog, utilitzo el correu electrònic i tinc un estok important d'eines digitals a la feina. Però és la feina. Per viure no em cal res de tot això, ni em cal, ni ho vull, ni ho necesito. El dia a dia puc viure tranquilament sense tecnologia. Però tot això va més enllà i dins del que puc (que és difícil) visc dins del meu món sota el concepte d'un comsum racional. Consumir el que necesitem i punt. I això ho intento extrapolar a tot a la vida; és a dir al vestir, al carriqui, al dia a dia en definitiva. I en el tema menjar itentar comprar productes de temporada i si són de la zona i ecològics. millor que millor. No és lògic sobreexplotar la terra i comprar cireres al mes de desembre que venen de l'altre punta del món amb el conseqüent perjudici (fruita autòctona, transport innecessàri etc...) Digueu-me prehistòric o fins i tot il·lús però personalment crec que això es el raciocini de l'Homo sapiens sapiens...

I aquest rotllo? doncs és que ahir vaig caure a les mans del "dimoni capitalista" i senzillament vaig picar i em vaig pillar un petit ipod. És que encara anava amb un vell aiwa de cassette de l'any...ni ho recordo me'l vaig comprar a Barna durant l'ùltim curs de fotografia el 1987/88 No ho recordo. Ja tocava no?. Ara que això de fotre 240 cançonetes en un trastet de 4 cms m'al·lucina i m'acostat Deu lo pare per entendre'l i aconsseguir possar-hi cançons. Gràcies Miki i Eva !!!!

Be gent ara ja tinc trastet per vint anys més. Seguirè sent prehistòric ?.

Per un consum just i equilibrat.

Salut i a tibar

P.d Per cert ahir sessió de bloc dur i em foten un mal els braços....Avui Tres Ponts

3 comentaris:

miquel ha dit...

Sense voler fer-te massa la rosca. Penso que els que porten telèfon móvil 3G, Ipod 80G, Palm, MacBook, GPS, BMW X5, Cervello de Carbono... no tenen perquè ser els més "moderns". Crec és just el contrari. la modernitat ve determinada per l'ús de la inteligència i les emocions amb responsabilitat.

No crec que sigui massa inteligent (i per tant modern) comprar-se les coses perquè toca, perquè donen felicitat, status...

Siau i bona boda i escalda

Ningú és Perfecte ha dit...

El truc de la societat de consum és fer-te creure que tothom ho té menys tu. Ni cas. Jo per no tenir, no tinc ni tele. I tant contenta.
Bon cap de setmana!

bolas ha dit...

Així que un Ipod... Entre la tele amb color i mando a distància, 4 dies i toca TDT (obligat) i l'Ipod, només falta que estalviïs i t'apuntis amb naltres per venir als USA a comprar l'iPhone!

Benvingut al comprar per comprar!