dilluns, 21 de gener del 2008

LES SALARETES (GOMBRÈN) PERLES (ALT URGELL)


A 98 quilòmetres d’Andorra (passant pel túnel del Cadí) o a 136 quilòmetres passant per la Collada de Tosses tenim Gombrèn; és a dir a una hora i mitja o ha dues hores. Com sempre ens toca fer quilòmetres. El dissabte a les deu en punt del matí ens estàvem prenent una cafetó al bar de Gombrèn, érem una colla d’Andorra (Eli, Juanan, l’Albert i el Ferran de Barcelona...ah i el nanu Bernat).
Voliem escalar i de fet ho vàrem fer al sector de Les Saleretes; cap dels que hi érem hi havíem estat avans, anàvem per referències.
El lloc és molt guapu amb un peu de via excel·lent i unes vies dures i guapes. Físiques i tècniques. Sol assegurat i ...calor, el dissabte feia un dia de primavera (estem al mes de gener ????), la roba sobrava i tots sense samarreta (segur que no hi ha canvi climàtic?).



Jo, escalant la via zipi zape a Les Salaretes


Be, a la cosa; nosaltres vàrem escalfar al 6c de més a l’esquerra, Zipi Zape, el Bernat el monta a vista i a mi em surt al segon “pegue” al primer quedo súper inflat. Seguim pel segon 6c el nanu també se’l treu a vista i a mi em costa tres pegues. Via molt guapa (la d’avans també) però a la sortida de l’última xapa hi ha un pas dur, dur i una mica allunyat, però això dona vidilla i jo hi faig un parell de bons “vuelus”. El nanu ha de provar de fer un 7b i una gent de Girona que també està passant calor ens recomana un que es diu La pequeña ja,ja,ja. Diuen que es un 7b bonic. El nanu si posa i a dalt de tot se li rebota i cau, un segon pegue i també cau al mateixa lloc...Però com diu el “ditxu” a la tercera va la vençuda i encadena el seu primer 7b fora de l’Alt Urgell...Està feliç, feliç. Per acabar el dia provo un 7a amb tope rope però ja no puc més...estic infladot. Un dia 10. Un lloc recomanable i molt bonic. S’ha d’anar amb el grau vent consolidat i disposats a gaudir del sol.
La Xorrera (Perles)

El diumenge ens quedarem a prop de casa, tenim pensat anar a Coll de Nargó però finalment anem a Perles som, un altre cop una bon troupe d’Andorra...la llista es llarga. Uns pugen al Pont de l’Arc a provar Cabeza de gibaro un 8a decotat a 7c+, dur? El grau ja ho diu. Diuen que es una via 10, xorreres, placa, bloc...La resta ens quedem al Roc d’en Betriu. Jo faig sis vietes entre el 6b i el 7a (que em caic a l’últim pas) però encadeno al primer cop un 6c llarg i amb una entrada rebotossa. El Nanu Bernat i el Patrick fan parella. El Bernat dins de la “cova” es treu al segon pegue el 7a de la Xorrera i a les plaques també al segon “tientu” es treu un altre 7a que és diu Mitjana i el Patrick tambè l'encadena.




La Xorrera 7a

Perles ja ens el coneixem i coneixeu molt. No cal entrar massa en detalls. Feia molt bo, no tanta calor com a Salaretes, però si estava genial.
Be gent i valtros que tal, eu tibat?
Salu companys !!!!!







5 comentaris:

Antoniu ha dit...

Isidruuuu, mai haguessis pensat en escalar sense samarreta en ple mes de gener. No?

Buenu, al mal temps bona cara.

A tope Kantu... potser a l'estiu farem esqui de rando.

Ramon Maeso ha dit...

Bones isidre,

doncs ahir precisament vam obrir una vieta a perles amb el Parce, entre la balena i la morsa chuan, uns 130 m i 6b obligat. desequipada.

la via de la xorrera (7a) es una via curta q esta a la esquerra de la coveta que té un pas burro d reglets cap a un invertit? el dia q la baix provar vatros estaveu amb el nanu a un 6b de la esquerra, d'aixo fa una any. No veas com progresa el xaval!

ahir a la tarda una autocaravana blanca va sortir-se de la carretera i va nar a parar a l'arcen, espero que no fassiu valtros.

salut

Isidre Escorihuela ha dit...

Bones Ramón, haviam si em pases la resenya d'aquesta via. S'haurà de provar. I si, la via de la xorrera és la que feies ara fa un any...El temps passa.
La caravana no era nostre però si que li va fotre un toque a un cotxe nostre... Que hi farem.
Salut i a tibar-li Bou!!!

Ramon Maeso ha dit...

LLastima lo de la caravana i el cotxe, se li va desfranar o ke? es va distreure i va nar parar a la cuneta? d cop vam sentir un cop molt fort i vam flipar, no enteniem res fin q vam veure la furgo rascar per sortir.

el nano aquest q tens es un bou, en quatre dies tarà fent el lolo de valent.

D moment encara no hi ha topo, ja la publicaré al blog quan el parce se l'hagi currat, d moment queda L1 6a+ 30m, L2 6b 40m, L3 6a 45m, L4 V 30m. Hi ha un trod de corda vermell en una sabina per ubicar peu de via. es del tot obligada en el seu grau, recomanable 4 pitons variats i els tascons i friends. El 2º llarg un pèl expo en una placa de 6b neta i a pèl, el 3º llarg te dos trossos molt guapos, una xemeneia de pelicula i un dieddret fisurat amb roca brutal.

Una de les poques opcions classicorres de la peret. Hi ha una via nova del miquel a la esquerra de la fragua que pinta moltbé, de 6b i 6c, un pel expo potser, peró ideal per apretar i ficar catxarrins.


salut i sort

Isidre Escorihuela ha dit...

Merci Ramon per l'info...