dilluns, 4 de juny del 2007

QUINA TIBANTOR !!!!!!Aquest cap de setmana ha estat dur. Hem tibat com uns autèntics fanàtics, com uns lokus de la roca... El dissabte el “peque” tenia compe de bloc al roco de Caldea. El Patrick i jo a la paret de Catalunya fen la Latin brothers (demà faré el post). I diumenge tota la colla a Perles (Bernat, Ester, Mercè, Ariadna, Júlia i jo mateix). L’efecte de l’article sobre l’escalada a l’Alt Urgell a la revista Vèrtex no s’ha fet esperar. Les vies fàcils a tope de penya...Us ho explico.
El Bernat i jo vàrem baixar d’hora a les 10,30 ja hi érem. Ell volia provar d’encadenar Tos de gos (6c) una de les vies més guapes de la zona. Escalfem a un 6a i al primer llarg de Putes mosques (6b). De sobte el petit sectoret queda ple de gent amb la revista Vèrtex a les mans. Tots busquen les vies com aquells que esperen el manà del cel. Buf !!! quina gentada. El nanu i jo ja estem escalfats i li monto el 6c. Mentre arriben les noies. Ei quina passada no ? quanta gent oi?...Efecte Vèrtex i els hi explico lo de l’article. El Bernat comença Tos de gos i el tio va fàcil. Al sector de dalt (l’última xapa) que és ha on havia caigut les dues vegades anteriors, i arriba força fresc i xapa amb calma i surt xiulant...Encadena la via al tercer intent. Felicitats peque !!!!!.
Ens estem una bona estona fent vies de 5+ i 6a ha on l’Ester i la Mercè escalen fàcil. La Jùlia i l’Ariadna (quin parell de nanes tan divers) s’ho passen a tope pujant aquestes vietes. És un bon matí. A la tarda sector del roc d’en Betriu. Tinc ganes de provar un 6c+ llarg i estrany que hi ha De cap per avall. El Bernat també el vol provar. El monto i em caic. Una caiguda estranya que vaig justament “cap per avall” El nanu em diu ja tens el nom de la via. Tot seguit i va el Bernat i la fa al flash...Està que se surt !!!!. Monto un bonic 5+ llarg 30-32 metres que puja per un diedrillo. Les mosses i disfruten. Em torno a posar al 6c+ i l’encadeno. El Bernat insisteix que li passi les cintes a un 7a Veles al vent. Bernat estic petat entre ahir i avui, no puc més. Com diu l’Ester faig un acte d’amor de pare i em decideixo a passar-li les cintes amb la intenció de penjar-mi. Però mira ja que hi soc pit i collons. Crido com un autèntic carcamal i l’encadeno au ja el tens nanu. Està hiper motivat. El tio puja com una fletxa...ni mu, a diferència meva...i ja el te. Au el seu primer 7a amb 12 anyets !!!! Per celebrar aquest dia tant guais i el cap de setmana sencer tots junts a fotren’s una pitzeta.
Aqui una foto de la Latin....Demà el post
Salut gent !!!!!

Les Calanques


Anar a escalar a les Calanques , va ser una casualitat el temps ens hi va portar. Meteo France, no sol equivocar-se i marcava molt mal temps a la Jonte. És a dir a darrera hora canvi de plans.
El primer dia varen anar a escalar a un sector que està tocant al mar, en Vau, una caleta guapísima d’aigua de color turquesa i transparent amb una roca d’un calcaria blanc i abrasiu. Vies de graus molt variats i vies curtes i de llargues. Un lloc preciós. Per arribar-hi has de deixar el cotxe aparcat a 40-45 minuts de la cala (les Calanques són parc natural). Aquí ens vàrem dividir les noies per una banda (Marta, Mercè i Ester) i el Patrick i jo cap a una altre. Fem unes vies de 6a, 6b i 6b+ per escalfar i tot seguit anem a un 6c a la vora de l’aigua molt i molt guapo. Seguim escalant per 6b’s-6b+ i acabem trinxats. Les noies no han triomfat massa. Resulta que els seguros allunyen molt (tot químics perfectes). Hi han autèntiques excursions entre punt i punt (és França).
Amb el Patrick em vist unes vies llargues que hem decidit anar-hi l’endemà. Les tres Santes faran una excursió llargues per les Calanques.
Les vies són La gamma (6a,6b+,6c,5 i 6a) i Pilier droite du couloir du milieu (5+, 6c i 6b). Les dues molt xules però la primera és impressionant. Una via oberta l’any 1964, reequipada tota amb químics. Que a mesura que puges desploma més i més i al final escales sobre el mar...Fantàstic !!!!.
L’últim dia fot un vendaval de mistral i anem a un sector que és diu Morgiu i aquí fem un munt de vies de tots els nivells acabant a un 7a molt plaquero i tècnic però que val molt la pena.
Ja ho sabeu si teniu quatre o cinc dies i voleu combinar escalada i mar les calanques és una molt bona opció teniu més de 2.000 vies per triar de tot els nivells, sobre un calcari excepcional. Això si “coco” pels alejes i molta pell als dits...
Salut i a passar-ho be.
Al Poble de Cassis o qualsevol quiosc trobareu la guia feta per la federació francesa de muntanya