dimarts, 25 de març del 2008

SS/08. ESCALADES LOCALS


Normalment per la Setmana Santa, sols buscar destins diferents per anar a tibar i normalment aquests destins tant diferents estan a petà de gent...Doncs nosaltres dos, amb els amics de Sabadell (Jordi, Mar, Tala, Pedreta, Bob...) tots de la panxa, decidim fer escalada local i anar movent-nos depenen de les ganes de tibar amb una roca o l’altre i depenen del temps. I creieu-me si us dic que l’hem encertat de ple.
Dijous a la tarda sols a tres ponts, això si a 9 graus de temperatura.
Divendres sols a Santa Linya, al futbolín.
Dissabte érem quatre al camp de 300
Diumenge sols a la Cova de l’Arcada
Dilluns sol a casa mirant com nevava a sac

Al futbolín no hi havíem escalat mai, el xaiet i jo, i va estar be. Ens en vàrem endur unes quantes vies a vista entre elles el famós 7a Kakilo (sense tocar l’arbre). El xaiet es va posar al sarró Spanglish 7a+ a vista, Kakilo 7a a vista i Cólera 7b al segon intent. És un bon lloc, bon peu de via i vies físiques i ben equipades, algunes encara cauen algunes pedres. Els 6cs de la dreta son molt bons i un 6c+ que hi ha just a l’esquerra de Kakilo és un 10, amb un pas dur a dalt de tot (morfològic). Tanquem la barraca a les set de la tarda i marxem a sopar al Port d’Àger, molt recomanable, i a dormir a uns camps d’Àger per l’endemà pujar al camp de 300.

Camp de 300. És un lloc excepcional. Sud total. Unes vistes brutals de la vall d’Àger. Una escalada entre tècnica i física. D’aquella de miquetes i de possar-si be. Calcari, gris i blau i compacte. Vies de 15 a 25 metres. Un lloc que està molt net cuidat i nou. Un treball grandiós fet pels equipadors. No apta per gent bruta, deixada i guarra, per això ja heu trinxat altres escoles.
Algunes de les vies recomanables:
Orejones 6b+. Una fissura increïble, Fisurian 6b+. Un 10 de via. Les dues surten a vista.
El guardabosques 6c+. Surt al segon intent. Una molt bona via amb un pas de bloc a l’entrada i d’aguantar-li fins l’entrada de l’erre...
Fisuarin 7a un sostre amb una fissura a sota. El nanu la treu a vista i també es treu a vista Krusty 7a+ que tothom diu que és molt bo.
També hem tancat la barraca, el fred i la neu es ha fet fora. Neu a Àger !!!!

Cotxe i l’endemà a la Cova de l’Arcada a Montserrat sector dret. El dia es rúfol i fa força fred i molt vent. Tot i així fem una bona jornada. Encadeno uns 6bs i un 6c típic de Montserrat i tots m’animen que provi Pòtul de Barraca variant esquerra (7a). Les cinc primeres cintes estan passades, em queda passar la resta. Tots m’animen (gràcies amics) i la via em surt a vista !!!. La Mar fa la via de l’esquerra a vista i el Jordi es baralla amb la variant dreta de Pòtul de Barraca (hi ha qui diu que és 7a+ i qui diu 7b) Al tercer intent l’encadena entre mig d’un fort vent. El xaiet la fa a vista i diu que 7a+ no ho és, però potser li falta un plus per ser 7b. El nanu baixa es desencorda i mentre el Tala acaba el 7a li diu quan baixis deixa les cintes. No han passat ni deu minuts que ha fet el 7b que es “casca” el 7a a vista... Fot fred, es fa fosc, i entre riures marxem cap el cotxe. Sopem a el Bruc. Bar Granada, molt recomanable. Cous-cous bonísimi i a molt bon preu. S’hi ha d’anar.

No cal anar massa lluny per fies 10, riure molt i pasart’ho bomba acompanyat amb els amics de tota la vida. I escalar sol.
Dilluns tancat a casa, a Andorra, mirant com queia la nevada de la temporada.

Salut gent !!!!