divendres, 29 d’agost del 2008

ANAR FENT MANTXA , PER LES MUNTANYES ANDORRANES


L’hivern passat quasi be no vaig fer res de res amb esquí de muntanya i aquest any no vull que em torni a passar, per aquest motiu ja fa unes quantes tardes que vaig sortint a enfortir les potes i agafar mantxa...
Algun dia he sortit a fer roller-esquí, algun a corre una miqueta en pla...Ahir vaig anar a la Vall del Madriu i tot corrent hem vaig arribar fins a l’Estall Serrer (més o menys als 2.045 metres d’alçada), al peu del Coll de la Maiana....Com aquell que no vol la cosa vaig sortir de l’aparcament d’Engolasters (1.615 mts) i a mesura que anava corrent m’anava animant, per sort vaig ser prudent i vaig donar la volta...La tornada es va fer una miqueta llarga però vaig quedar satisfet...Una bona volteta de 1h i 30 minuts sempre per sobre dels 1.650 metres d’alçada i amb un recorregut súper bo per anar enfortint els pernils i agafant aquesta mantxa tant desitjada. Ahir miraculosament no hem vaig mullar !!!!

Però la setmana passada amb el meu company Carlos vàrem quedar per fer una pujadeta al cim del Cassamanya (2.739 mts) sortint des del Coll d’Ordino (1.980 mts). És una sortideta típica per una tarda d’estiu ràpida i, per la tarda, normalment solitària i amb bona temperatura. Un cop al cim ens decidim anar a veure les pedres ventades que es troben passat el cim nord del Cassamanya.Un cop aquí ens decidim baixar fins al Coll d’Arenes (2.538 mts)...És una baixada fàcil d’aquelles que s’ha de vigilar una miqueta, però sense més problema. La nostra sorpresa arriba, quan de sobte ens trobem amb una cadena nova i brillant clavada a la roca amb uns químics. I jo hem pregunto una cadena per baixar per un lloc que quasi be no cal utilitzar les mans? Amb que estem convertint les muntanyes?.

Un cop al coll d’Arenes al fons de la vall es veuen les bordes d’Ensegur (1.800-1.900 mts), un lloc molt tranquil. Comentem que llàstima que no hem deixat un cotxe al poble d’ Arans (1.358 mts), perquè podríem baixar per Ensegur fins a Arans (Ordino) i fer una bona volta. Una trucadeta d’urgència i tenim el tema resolt una Santa ens vindrà a buscar.... En definitiva una bona volta molt recomanable.
Gent, s’acosta el cap de setmana, avui una vieta llarga, ràpida per Andorra (Sant Coloma) i demà una alpinada amb una via de 350 metres...Us ho explico dilluns...