dimarts, 20 de gener del 2009

LA FONT BLANCA PER LA CARNISSERA


Aquest diumenge vaig fer una de les voltes que més m’agraden de fer per Andorra, amb esquís. És una matinal ràpida i contundent: 1.345 metres de desnivell positiu i 2 hores 50 minuts de feina. Combines les transicions, grampons i alguna baixada exigent.
El punt de sortida es el pàrquing del Puntal. Ha on aparquem per anar a la vall de Sorteny i a la vall de Rialb. Nosaltres prenem la direcció de la vall de Rialb. Passem el refugi i al fons de la vall girem a la esquerra i ja veiem la Font Blanca (2.903 metres) i la marcada canal Carnissera. Estem de sort i ja tenim un grupet de persones que estan obrint traça. Sort, es un dir perquè, el meu company tant sols veurel’s es posa a un ritme inhumà. El tema està que volem practicar la rapidesa de treure i posa grampons, així doncs a l’arribar al con final fem la pràctica i acabem la canal amb els grampons als peus. Els darrers 150 metres fins el cim els fem amb els esquís als peus i dirigits per un fort vent.
Una baixada ràpida, per una neu mitg transformada fins a l’entrada d’ una canal, molt ampla, més a la dreta de la Carnissera ens porta al peu de la portella del Besalí. Pujada ràpida fins la Portella i aquí tornem a posar-nos els grampons i pugem al cim del Besalí. Canvi grampons, esquís i una baixada per una neu dura fins a la Portella i direcció a la vall de Rialb per retornar la cotxe.
Una sortideta molt maca