dilluns, 18 de maig del 2009

COMPES: Bloc a Lleida. Cursa a Montblanc



Aquest cap de setmana el nanu i jo competíem ell, copa catalana de bloc a Lleida dissabte i diumenge em tocava a mi corre a Montblanc una mitja marató de muntanya.



Com sempre es diu el més important es participar (i es ben cert) però si un bon resultat t’acompanya encara millor.
De la compe de bloc no us puc explicar molta cosa, no hi vaig anar-hi. Tant sols us puc dir que el nanu a la classificatória va encadenar tots els blocs a vista, d’aquesta forma s’assegurava anar a la final i sortir l’últim (més temps per descansar). A les 7 de la tarda vaig rebre un missatge que hem deia: He guanyat !!!! Iuuuugu... Doncs ja sabia que la compe li havia anat be. Trucada ràpida i em diu que de quatre blocs de la final n’ha fet tres a vista i un al segon tientu. Aquest ha sigut el seu primer podi a la categoria promoció. Moltes felicitats Bernat. Tants esforços tenen recompensa i felicitats també al David Macià.



La Santa i jo a les 8.30 ja som a Montblanc...Rituals de sempre. Agafar el dorsal, buscar un bar per fer cafè depuratiu...Saludar a algun conegut, preguntar sobre el circuit, escalfar i nervis. Crec que devem ser uns 150 llargs o més, es el primer cop que es fa aquesta cursa i a la xerrada tècnica ens diuen que son 22 Km i uns 1025 metres de desnivell positiu i que hi ha força pista. Penso que serà una cursa ràpida. Hi ha el Just Sociats i algun altre monstre de les curses de muntanya.
La sortida es ven estranya no se surt massa a pinyó al davant es posa el Just i companys seus i marquen un ritme d’aquells “cansinos” però no ràpids, ningú tira i penso que no serè jo. Una volta pels carrers de Montblanc i la cosa segueix igual. Ja m’està be. Desprès d’una primera rampa la cosa s’estira jo estic al mig d’un grupet que em porta la mar de bé, el Just i uns altres s’escapen...Jo a lo meu....La cursa va passant i cada cop em trobo millor sobretot pujant i és aquí ha on pillo a dos dels que anaven al grup del davant, de cop penso que no vaig tanta malament i als avituallaments conto les ampolles d’aigua que hi ha al terra i tant sols en veig tres...Einng???. Vaig quart ? I, si, ha un control em diuen que tinc el primer a 6 minuts i el tercer a 1 minut i 25 segons. Osti, osti, de cop m’estresso...Tranqui tio. Penso que al tercer ja no el pillaré. Estem a l’inici de la baixada final i tant sols falten 6 km per Montblanc. Per lo tant l’objectiu es baixar a pinyó per que no m’atrapi el cinquè. Baixada a mort per una trialera, sèrie llargísim per una pista tobogan (dura), una altre trialera molt tècnica a pinyó i una sèrie de 1.500 metres pels voltants i carrers de Montblanc. Quart a l’arribada i primer veterà. Missatge al nanu: He fet primer de veterans !!!! iuuugu...
Una cursa ràpida, per sota de les dues hores. Bonica i ben organitzada sobretot perquè es la primera edició. Felicitats per la simpatia dels organitzadors i dels controls.
Gràcies a l’Ester per la paciència i al Xavi pels bons entrenaments.
Salut !!!
Última setmana i Zegama (glups)