dimarts, 28 de setembre del 2010

JUSTÍCIA DIVINA

Ahir vaig tornar a rebre un anònim, però aquest cop es va dedicar a repartir Justícia Divina (bonic nom de via). Més ben dit a repartir la seva pròpia justícia. El valent anònim ahir es va posar la toga de jutge i ell tot solet es va dedicar a jutjar uns encadenaments a unes vies, més ben dit a una via en concret. Però resulta que aquest anònim es tant i tant covard, que ni tant sols va ser capaç de dir-nos a quina via es referia, doncs molt bé anònim Manel (com finalment vas fer veure que et deies) Ja t’ho diré jo a quina via et referies. Als inconformistes a Tres Ponts (7c, 8a i 8a+).
Per la gent que no conegui Tres Ponts val a dir que hi ha diferents vies que tenen un primer llarg comú, com per exemple:
Tarragona 7c+ que té en comú l’entrada de l’Alt Urgell (7b+, 7c+/8a) i El Segre (7c/+, 8a), Els inconformistes (7c, 8a, 8a+) i L’alternativa (8a, 8a+) tenen un primer tram comú.
Aonvolsnà (6c, 7a i 8b)
Per posar uns exemples...
Jutge Manel, llavors vols dir que qualsevol persona que ja hagi fet una via d’aquestes i vulgui intentar fer a vista una altra variant mai més serà possible que pugui anar a vista?? Suposo que també has escrit al Sharma per a fer-li saber que alguns dels seus encadenaments a vista són mentida.
El Bernat mai s’ha amagat que el llarg del 7c ja el tenia fet, però la resta de la via, va ser a vista i passant cintes, encara que et sàpiga greu.

Però el jutge Manel va seguir repartint la seva Justícia Divina i es va treure de la màniga (deu ser de la toga) que els habituals d'un sector, coneguts popularment com a locals, no poden anar mai a vista ja que coneixen la gestualitat (bonica paraula) de les vies i senten comentaris de tal i qual.
Doncs senyor jutge; ja deus saber que molt poca gent deu escalar a vista. Que deuen fer els locals de Siurana quan estan al Campi, al Pati, a l’Olla o fent-se una birra al càmping? Que deuen fer els locals de la Font Soleia, durant toooot l’estiu?
Segur que el jutge Manel té la solució i properament farà un decàleg de les bones praxis del bon escalador, posant-se a ell com a exemple.
Per no parlar de les famoses cleques que molts escaladors deixen a les vies o senzillament les taques de magnesi on molt poca gent té la dignitat de passar-hi el raspall. Ja em suposo que algú que reparteix Justícia Divina deu passar-lo sempre...
Però el senyor jutge, que ahir estava finet, no en va tenir prou en jutjar aquestes males pràctiques i deixar anar que s’ha de ser cutre per fer publicitat del que un escala i deixa d’escalar.
Osti, jutge Manel! em sap molt de greu, però ja deu venir de família perquè quan els pioners catalans de la roca com per exemple els TIM de Sabadell (saps qui eren?) feien els seus llibres de piades i els deixaven dins d’un pot a qualsevol erre d’una via llarga eren senzillament uns cutres (com el senyor jutge diu) que tant sols es volien fer propaganda cutre i barata de les vies que escalaven.
Me n’alegro i molt que hi hagin escaladors anònims, catalans o no, que cada setmana fan 8a’s i 8c’s a cabassos, me n’alegro sincerament. Però senyor jutge, si em permets també et diré que me n’alegro dels centenars d’escaladors que, amb tota la il·lusió del món, cada cap de setmana practiquen el nostre esport preferit fent el seu grau, malgrat i hagin covards com tu que tant sol es dediquen a repartir Justícia divina, per cert bonica via que et recomano.
Espero que dins teu ja hagis dictat sentència i estiguis més tranquil i relaxat. Que l’enveja és molt dolenta i la covardia un defecte. T'animo a superar els dos traumes que sembla ser que tens molt arrelats.
Salut!
Isidre
Per cert el bloc xapa un mes perquè marxo a les antípodes a buscar aire fresc!!