dilluns, 21 de gener del 2008

VUIT HORES DE FEINA I UNA HORA DE FELICITAT


No és que la feina no em faci feliç, no és això, però està clar que no és el paradigma de la felicitat; tot i que la feina que faig m’apassiona…si no fos pels jefes.
Anem al principi de la història. Pel Nadal la Santa i el nanu em vàren regalar uns rollers skis de clàssic (mireu la fotillo), son la meva joguina, quand tinc una horeta surto disparat a fer-los rodar…i és que fer rollers es de les coses que m’agraden de debó. Amb una horeta faig feina i m’ho passo de conya. A partir d’ara ja no els tindrè de pidolar al bo de l’Armand.
Avui he plegat de la feina i he anat disparat a casa a les cinc en punt ja tenia els rollers als peus i apunt de fer una pujadeta a Certès (400 metres positius i 5.500 metres de distància). Ara el dia ja comença a allargar-se, però no tenia molt clar si no acavaria de nit. He tingut temps de jugar al cuit i amagar amb les últimes llums del dia, quina llum tant guapa la del final de la tarda. I quina pau al poble de Certès.
La pujada l’he fet fent canvis de ritme, fent un quilòmetre a 155 pulsacions com a màxim i un altre a 175 com a tope, crec que m’ha sortit un bon entrenament. La baixada l’he fet a 145 pulsacions, per l’antic camí, entre arbres, trialeres i passant per una antic camí medieval. A les sis ja tornava a estar a casa. Ara ser que a les tardes ja tinc temps de fer una pujadeta amb rollers…
Una hora de felicitat que volia compartir amb tots vosaltres.
Salut !!!!

LES SALARETES (GOMBRÈN) PERLES (ALT URGELL)


A 98 quilòmetres d’Andorra (passant pel túnel del Cadí) o a 136 quilòmetres passant per la Collada de Tosses tenim Gombrèn; és a dir a una hora i mitja o ha dues hores. Com sempre ens toca fer quilòmetres. El dissabte a les deu en punt del matí ens estàvem prenent una cafetó al bar de Gombrèn, érem una colla d’Andorra (Eli, Juanan, l’Albert i el Ferran de Barcelona...ah i el nanu Bernat).
Voliem escalar i de fet ho vàrem fer al sector de Les Saleretes; cap dels que hi érem hi havíem estat avans, anàvem per referències.
El lloc és molt guapu amb un peu de via excel·lent i unes vies dures i guapes. Físiques i tècniques. Sol assegurat i ...calor, el dissabte feia un dia de primavera (estem al mes de gener ????), la roba sobrava i tots sense samarreta (segur que no hi ha canvi climàtic?).



Jo, escalant la via zipi zape a Les Salaretes


Be, a la cosa; nosaltres vàrem escalfar al 6c de més a l’esquerra, Zipi Zape, el Bernat el monta a vista i a mi em surt al segon “pegue” al primer quedo súper inflat. Seguim pel segon 6c el nanu també se’l treu a vista i a mi em costa tres pegues. Via molt guapa (la d’avans també) però a la sortida de l’última xapa hi ha un pas dur, dur i una mica allunyat, però això dona vidilla i jo hi faig un parell de bons “vuelus”. El nanu ha de provar de fer un 7b i una gent de Girona que també està passant calor ens recomana un que es diu La pequeña ja,ja,ja. Diuen que es un 7b bonic. El nanu si posa i a dalt de tot se li rebota i cau, un segon pegue i també cau al mateixa lloc...Però com diu el “ditxu” a la tercera va la vençuda i encadena el seu primer 7b fora de l’Alt Urgell...Està feliç, feliç. Per acabar el dia provo un 7a amb tope rope però ja no puc més...estic infladot. Un dia 10. Un lloc recomanable i molt bonic. S’ha d’anar amb el grau vent consolidat i disposats a gaudir del sol.
La Xorrera (Perles)

El diumenge ens quedarem a prop de casa, tenim pensat anar a Coll de Nargó però finalment anem a Perles som, un altre cop una bon troupe d’Andorra...la llista es llarga. Uns pugen al Pont de l’Arc a provar Cabeza de gibaro un 8a decotat a 7c+, dur? El grau ja ho diu. Diuen que es una via 10, xorreres, placa, bloc...La resta ens quedem al Roc d’en Betriu. Jo faig sis vietes entre el 6b i el 7a (que em caic a l’últim pas) però encadeno al primer cop un 6c llarg i amb una entrada rebotossa. El Nanu Bernat i el Patrick fan parella. El Bernat dins de la “cova” es treu al segon pegue el 7a de la Xorrera i a les plaques també al segon “tientu” es treu un altre 7a que és diu Mitjana i el Patrick tambè l'encadena.




La Xorrera 7a

Perles ja ens el coneixem i coneixeu molt. No cal entrar massa en detalls. Feia molt bo, no tanta calor com a Salaretes, però si estava genial.
Be gent i valtros que tal, eu tibat?
Salu companys !!!!!