dimecres, 16 de gener del 2008

CINC CÈNTIMS SOBRE EL JURA






El Jura és una enorme regió que està entre França i Suïssa, el cert és però que la part més important està situada a França i agafa dos departaments. En definitiva un bon tros de terra francesa. La zona no és molt alt d’alçada oscil·la entre els 900 metres del poble de la Pesse (Jura del sud) i Les Rousses a 1.200 (alt Jura). I amb aquesta alçada hi ha neu? Doncs si, estem parlant d’una latitud bastant al nord. Sigui com sigui és la joia de la corona francesa d’esquí de fons, fins i tot al poble de Les Rouses està ubicada l’escola francesa d’esquí de fons. Una joia molt merescuda son centenars de quilòmetres de boscos d’avets i bedolls i entre mig i circulen els centenars de quilòmetres de pistes de fons, entre mig d’una natura en estat salvatge i impressionant...lliurante de tobotroncs, ginys mecànics o sorolls de moto de neu...En definitiva la cultura francesa de la muntanya...Quina enveja que em fan !!!.



Nosaltres ens vàrem dividir l’estada entre, l’alt Jura a Les Rousses (Gite d’etape le Grand Tetras) i el Jura del sud al poble de Giron (1.000 metres d’alçada) a la chambre d’hotes la Bellevue. Les dos un 10. Molt recomanables. Ambients diferents. A la Gite de Les Rousses l’Stephane (el noi) a fet la mítica cursa Transjurassienne amb 4 hores i 30 minuts !!!.
Tampoc cal explicar-vos moltes més coses. Tant sols dir-vos que si voleu veure i sentir l’esquí de fons amb natura salvatge o teniu a 900 Km de casa. Tot ho trobareu per internet i si no un mail i us ho explico amb més detall i encantat de la vida.Tant sols dir-vos que allà tothom fa el pas de patinador des dels crios més crios, fins el mosieur Lucien un avi de 84 anys que és l’estrella del poble de Giron.