divendres, 11 de juliol del 2008

BUCÒLICA. PAS D’ESTRÈS....MARXO DE VACANCES


Desprès d’agafar-me aquesta setmaneta amb més calma: un dia d’escalada esportiva sobre granit (durísim) i d’un dia de fer rooler esquí. Ahir tocava desestresar-me.
Amb el Jordi P. quedem a les 16h a la Paret Bucòlica. Encara hi toca el sol així doncs es o agafem amb calma. A les 16.45 som al peu de la via; en aquest cas hem escollit Pas d’estrès 180 metres (6a obligat) de via amb un llarg d’uns passets de 6b+ . La paret a aquesta hora ja està a l’ombra però està molt calenta...Amb el pas de l’estona una brisa perfecta ens dona una temperatura excepcional.
La via és molt guapa. A tots els llargs et trobes un o dos “bombos” més o menys difícils depenen del llarg.

Primer llarg V+. És un llarg curt i fàcil de cinquè grau.
Segon llarg 6a. És una miqueta més llarg i ha on la dificultat és concentra en uns passos de placa, que pels peques et queden una miqueta llargs, però es fan be i molt ben assegurats (tònica general de la via)
Tercer llarg 6b. Per mi és el llarg més difícil de la via, si més no el més mantingut. Surts de l’erre, passant un primer “bombo”, amb bona pressa, vas fent fins trobar-te una secció més tècnica i s’ha de superar un altre “bombo” que si ets petit no veus massa be ha on s’ha d’anar però al final unes bones presses et porten a la següent erre (un pel incòmoda)
Quart llarg 6a (diuen 6a+). Sortida de l’erre amb bona pressa fins arribar a un “bombo” ha on està la dificultat. La resta es fa be i molt disfrutón.
Cinquè llarg 6b+. El tomàquet està a la sortida de l’erre per superar?..Un “bombo” (deu punts per la resposta). És un pas a blok (si ets llarg cap problema). Canto petit per la mà esquerra, bloqueig d’unes gotes d’aigua per la dreta puges peu i canto per l’esquerra. La resta (6a) finet però es va fent.
Sisè llarg. Vè. Disfrutada per un llarg curt que et porta a la vira de baixada.
Una via guapa i ràpida. Sembla que sigui un itinerari pensat per gent llarga. Els peques ens ho hem de mirar més.

La via és ràpida a les 20,15 ja estàvem al Tahussa de Coll de Nargó prenent un birreta.
Ens ha sortit tota neta. Pel material no vcal patir, amb dotze cintes i reunions ja fareu.
Val la pena per aquestes tardes d’estiu.


.............................................................................................................................................

Canvi de tema xapo la paredeta fins el proper 28 de juliol. Torno a marxar de vacances, per tercer cop aquest any he,he,he...I encara i penso tornar-hi un quart cop....

Amb el nanu de Deu. Marxem cap a les terres gales el proper diumenge. Farem una tournè. Primer passarem uns dies per Orpierre (repetim de l’any passat). Desprès el nanu te compe a Serre Chevalier (open international jeunes) , per provar i agafar “soltura” davant dels monstres europeus i per acabar farem uns dies més a Ceuse, aquí acompanyats pel Panxa del Bou team...

Sigueu-ho molt feliços i passeu uns bons dies....

Salut i fins la tornada