divendres, 27 de juliol del 2007

ATENCIÓ: AVESPES A LA PARET DE L'OBAGA NEGRE


Be gent lo de l’ahir a la tarda va ser apoteòsic, quasi be podria dir que va ser quixotesc. Però els que vulgueu anar a escalar en aquesta paret us heu d’abstenir de fer-ho a la via “costa da morte” un fantàstic 6b de 33 metres. Que perquè? Molt fàcil ara mateix us u explico.

Com que a partir de les tres de la tarda aquesta paret passa a l’ombra el Xavi Pastor i jo mateix ens dirigim a aquest fantàstic pany de paret. Però està clar tot el dia li ha picat el sol i el lloc malgrat està a l’ombra està calentor, calentor (32 graus a l’ombra !!!!) tot està rescalfat.

Fem unes vietes per anar agafant el tacte i avans de posar-nos als 6c’s volem acabar d’agafar el to i ens posem en aquest 6b. Vaig pujant... passo per la secció “busties” arribo a la plaqueta tècnica, xapo i segueixo un pel més amunt (cal dir que aquí els punt allunyen una miqueta) quan de sobte flip, flip, flip i noto com una avespa s’entretén a “rostir-me” la meva pobra calva suada...”cullons Xavi quin mal...aquesta cabrona m’està rostint...” i el Xavi crida des d’abaix tio estàs envoltat d’avespes tirat i baixa....Que em tiri ? Ets boig ? Si tinc el seguro a can seixanta...Estic envoltat d’avespes i mentre penso això i u dic, estic fregit per tot arreu...mi fixo i al costat de la darrera xapa que e passat hi ha una eixam d’avespes....Pujo més ràpid que mai fins a l’erre. Estic tope picat...Acollonit i cabrejat... Amb aquesta escalfor les ties estan súper excitades. Ei Xavi la faràs no ?...Tranqui que agafo un branquillo i els i trinxo l’eixam (que innocent que soc!!!!) . Venga baixa’m. Baig equipat amb una branqueta de sabina d’uns trenta centimetres, pobre desgraciat !!!!. Quan encara no soc a un metre de l’eixam les ties em detecten i surten “zumbant” cap a mi i no us explico com hem deixen. Xavi baixem baixem ràpid.... I jo amb la branqueta a la mà.
Aquí comença la conversa amb més tàctiques anti avispes que s’hagi tingut mai a la història de l’escalada. Al final el Xavi s’equipa amb les ulleres de sol per si el piquen a la cara i amb una branca d’un metre i mitg. La via s’ha de desmuntar !!!! Però la imatge del Xavi és per pixar-se de riure (llàstima de càmera) puja per la via amb una branca de sabina penjada de l’arnès.... A partir d’ara serà: XP el destructor. Arriba a una distància prudencial de l’eixam (s’ha de dir que anteriorment ja ho havia intentat a pedrades i els hi va fer pesigolles) i em diu: tio que és més gran del que m’has dit !!!! Noi es que amb les presses... Agafa la seva arma i els hi fot un bon cop de pal i... “raca” totes contra ell, està envoltat per unes deu o quinze avespes el baixo més ràpid que l’sputnik quan entre a l’estratosfera. Buenu ara ja estem els dos picats.
L’eixam segueix allà. Ara em toca a mi. En definitiva fem la tàctica dels “apicultors” es a dir ben tapats. Hem poso un jaqueta per l’aigua que sempre porto (amb la calor que fot) em poso una samarreta que em tapa la calva i les orelles i ulleres de sol (quina pinta !!!!) i au amunt un altre cop. Arribo al costat de la zona “X” no parlo em dirigeixo al XP amb signes. No fos cas que l’enemic em detecti. Trec amb moviments curts i precisos la cinta. No m’han detectat !!!! mentre penso si tiro amunt o que faig...ja es tard TIOOOOOOOO baixa’m !!!!! i com que vaig tant protegit aquest cop tant sols rebo dues picades a les mans. Ja en porto 8 o 10. Estic fart i fregit !!!! Tiu s’ha acabat fem el 6a del costat i desmuntem la part de dalt i que les donguin pel sac... I amb aquestes que el Xavi diu una veritat com un temple. “De fet son valentes si a casa teva vingués el King-Kong a tocar-te els pebrots tu sortiries a mossegar-lo?...”
Jua, jua, jua, jua i em pixo de riure. Ara be això no s’acaba aquí un dia d’aquest aniré armat amb TDT i els i fotarè una fumada que ja en parlarem....
Fins aquí la nostra aventura d’ahir.
Doncs gent....ja ho sabeu a l’obaga negre hi ha avespes !!!!!!
Avui baixo a Tres Ponts que com a molt em pot caure un màster de l’universo pel cap
Bon cap de setmana