dissabte, 1 de març del 2008

A Nargó: Paret del Grau; No t'ho perdis i Tempi Moderni




El dissabte al matí amb el nanu teníem decidit fer una miqueta de via llarga, o si més no de més d’un llarg. Al final decidim quedar-nos prop de casa (que el xaiet te deures i s’han de fer). Anirem a la paret del Grau, a Coll de Nargó. Si en tenim ganes i anem per feina farem dues vies que ens han dit que son espectaculars (i ara ho comfirmem), son:
No t’ho perdis (6a+,6c+,6c , 5+)
Tempi moderni (6b,6c,6a+)
En total farem set llargs, mantinguts.




La via No t’ho perdis, és una via molt guapa, amb el segon i tercer llarg guapísims i el primer no és lleig. Amb el nanu coïncidim que és més difícil el llarg de 6c que el de 6c+; si més no més mantingut i força obligat. Ell s’ha currat a vista el 6c+, s’ho ha fet de cine i el crunx (el pas difícil) del llarg te truc, no li he explicat res i el tio se l’ha tret a vista… Per la meva banda he suat com un animal, i avui no feia calor justament, per fer el llarg de 6c; és tècnic el punyetero i quan ja el tenia coll avall m’ha relliscat un peu i he fet un bon vol… Llàstima, però estic satisfet i ho he aprofitat per fer-li una fotillo al xaiet. L’últim llarg un 5+ amb un pas “divertit” a la sortida de l'erre.




Amb dos ràpels (corda de 70) hem tocat el terra, això si baixant per la rampa de III grau de la via del costat Tempi moderni.
Per fer aquesta via amb 12 cintes i material per l’erre ja feu. Com diu el seu nom No t’ho perdis !!!. Nosaltres l’hem fet amb dues horetes.
Tempi moderni. Fem un glop d’aigua, unes barretes i li pregunto al nanu si la vol fer i em diu “i tant que si” . Jo farè el primer i el tercer llarg i ell el 6c… Deu ni do amb el 6b. Dur i guapísim. T’hi has de possar bè i aguantar-li… I el 6c !!!!, és una placa increïble, guapíssima. Aquest llarg puja fent una lleugera diagonal cap a l’esquerra. Tècnic, molt tècnic, sobretot de peus… I d’algunes nyapetes, que fa que tinguis de jugar amb l’equilibri… Un bon llarg, que el nanu se’l treu a vista. Com lluita el tio. En aquest llarg hi ha un bon ambient !!! Jo pateixo, estic fred i em penjo algun cop. El darrer llarg un tràmit de 6a+.
Ràpels: els mateixos que avans.
Aquí necessitareu 14 cintes més erres. Poc menys de dues hores.
Set llargs, que valen molt la pena…
Començem el rodatge pel Taghia.
Demà a fer esportiva…
Salut gent



Ara m'he mirat be les ressenyes...I ens vàrem fotre un bon embolic i em barrejat els últims llargs de les dues vies. Bè tant li fa. El tema que per la Tempi moderni seràn 12 cintes i per la no T'ho perdis 14 cintes. El tercer llarg espectacular de la no t' ho perdis és la placota que es veu a les fotos (el va fer el nanu) i el segon llarg de la Tempi Moderni; és el diedrillo finet que pensàvem que era el tercer de la No t'ho perdis.... Una barreja interessant... ;-)