dilluns, 15 d’octubre del 2007

SENZILLAMENT UN 10


Feia caps de setmana, la veritat, que les coses no em quadraven tant i que no m’ho passava tant be. Senzillament un 10.

Feia dies que no veia al meu company Patrick. I el divendres per la tarda va ser el dia. Quedem amb uns quants tibadors més d’aquí a Andorra, i fem una inspecció al nou sector. “La perla del Bosc”. Quina feinada que ha fet aquesta gent !!!. Provem algunes línies amb tope rope (encara està tot molt brut). I ràpidament veiem que serà un sector tècnic i molt dur. Els moviments son molt guapus. Tindrem d’esperar que passi l’hivern. És un lloc alt (sobre els1.200) i a l’obaga... Quan estigui a punt uns en faré cinc cèntims.

I el dissabte ?. Al matí quedem amb la Santa per anar a Perles a passar unes horetes, fins el migdia. Ens ho passem de conya; al solet, calma, tranquil·litat i bon rotllo. Fem unes vietes de 6a, que ella se les treu súper be (fortaaaaa). Fins que arriba un col·lega de tota la vida: El Kiku (a) Vicius. Cullons feia 18 anys que no ens veiem i era el dia !!!! Havíem quedat per retrobar-nos escalant i així va ser... Que fantàstic, quin dia !!!.
La vida es ben curiosa. Arriba un moment en que tothom fa la seva i per art de màgia amb el pas dels anys i no saps ben perquè et retrobes amb els que sempre han estat els teus col·leges. En aquest cas col·legues de paret, inicis de l’esportiva i alguna que altre farra. Es una canya retrobar-te amb tots els companys amb els que vares començar a tibar...I t’expliques mil batalles. Osties que paràvem assegurant d’esquena a la paret de l’aeri. O si aquell te una primer o una segona repetició a vies que ara ja son clàsiques. Recordes els inicis del Free climbing a les Gaites a Sant Llorenç...Bufa quins VELLS que estem fets !!!!!.
Un bon dissabte, si senyor !!! amb un bon amic i la Santa.
I diumenge amb el nanu a fer via llarga !!!!

DEMASIADO LEJOS PARA IR ANDANDO 6b 200 MTR. Les Bagasses. Terradets




Desgraciaossss bajaros de ahí.... Bonica frase per començar un post. Però es que ahir mentre estava escalant a la paret de les Bagasses, Terradets, un “pajaru” que passava en cotxe ens o va dir. Boniques i entranyables paraules que feia anys que ningú em cridava, malgrat això un cap de setmana 10.

Ahir finalment vaig fer via llarga.
La paret: Les Bagasses a Terradets.
La via: Demasaiado lejos para ir andando 6b (diuen V+ obligat)
El company: El nanu, 13 anyets plens d’il·lusions energia i valentia.

Aquesta via va ser oberta l’any 1987. A mi em va pillar en plena època fanàtica de Terradets. L’estiu de l’any 1988 la feia per primer cop amb el meu company Jordi. La vaig repetir el passat mes de maig del 2007 (19 anys més tard !!!!). I ahir ens i vàrem penjar el Bernat i jo.
És una molt bona via. Divertida, plaquera i per ser les Bagasses força ben equipada (11 cintes). És barregen spits amb algun parabolt. Les reunions ben equipades amb espits.
La graduació és de 6b i diuen V+ obligat. Crec que obligat ben be 6a. Hi ha un pas al 6b que ho has de tenir clar.

A les nou en punt estàvem al pàrquing de Terradets. Mig clapats i gelats de fred. En aquesta època ja fot rasca. Fem temps, parlant de la paret, de si ell farà de primer. De moment dubte, però diu que el primer llarg segur. Preparem els trastos i a les deu ja estem, encordats. Hem decidit que ell farà el primer llarg de IV+ 15 metres i tres cintes. El puja súper be, amb tranquil·litat. La roca està gelada. Jo faig el llarg de 6b, és un llarg tècnic i molt gupauuu. Res a veure amb els 6bs que et trobes normalment.. El següent de V i poc protegit el Nanu em diu si el faig jo. Cap problema tiro amunt. Quan ell arriba a la reunió ens toca el sol !!!! Falten deu minuts per les dotze. Ara be un llarg espectacular de 42 metres i 6a. Em mira i diu que el fa ell. Amb interrogant em pregunta i si em “ginyo”?. Tranqui que això no passarà, ja ho veuràs. I ell tot valentot se’l treu súper be. ës amb el 6b el llarg més bonic de moviments, guapu, guapu (42 metres de llarg i 10 cintes). Molt be xavalín. El següent un bonic 6a+ de 20 metres, amb un parell de passos fins. Ara be un llarg espectacular V+ de 40 metres i poc equipat. Bonic, bonic... Bústia darrera bústia amb un calcari increïble quina disfrutada !!!. L’últim rebot de roca que ens porta a la falsa feixa de V+ el fa el nanu. Son les 2 menys deu del migdia....Quina canya poder tenir de parella de paret al nanu. De lo millor que he fet mai. Felicitats XAI !!!!.


El Bernat fent el tercer llarg (a dalt) i negociant el cinquè llarg (a sota)

Via molt, molt recomanable.
Si amplieu la foto veureu be la via.
Apali salut.
Recuperant forces a l'Alberg de Cèllecs